måndag 19 juli 2010

Klass och stil, mina unga herrar.

Äntligen lite juvenila ungdomar med klass! Tänk att vi något äldre vivörer får den stora fröjden av att se dessa späda arvtagare till oss livsnjutare fröjda sig så friskt i den underbara metropolen Båstad. Dom vet hur man använder spenderbyxorna på rätt sätt. Och med klass och finess dricker de champagne.

Men dock så förstår jag inte kritiken mot dessa, våra lebemäns arvtagare. För det är ju sommar och sol. Dessa ambitiösa, energiska och hårt arbetande ungdomar som under hela året stretat framför datorerna för att placera sitt kapital på bästa sätt blir nu schavotterade på det mest egenartade och orättfärdiga sätt.

Socialist tidningen Aftonbladet verkar vara värst på att anfäkta och hänga ut dessa ungdomar så som om de vore ett slags ligister och anarkister. Vad har de egentligen emot dessa adonis liknande ynglingar och dess utomordentligt välskapta och praktfulla mätresser?

Aftonbladet har sen mage att påstå att könsrollerna är stereotypa. Männen bjuder och kvinnorna tar emot. Men herre gud, det är ju så det skall vara! Hur skall man annars få en fager dam på fall för ett litet intimt samspel? Tradition är vad det handlar om. En tiotusenårig tradition.

Tänk bara på hur det var när stenåldermannen gav sin käraste en rå mört i gåva. Det kallar jag att visa stil och klass. I och för sig så fanns det ju inte så mycket för denne tidige vivör att lämna över. Varken champagne eller choklad var ju uppfunnet. Men själva tanken fanns ju där hos honom. Redan då viste mannen att stil och klass var viktiga ingredienser i hur man charmerar en kvinna. Man kan rent av säga att det var på det här viset förspelet uppfanns. Steg ett med andra ord i mannens evolution för att bringa kvinnan på rygg. Förmodar att endast den så kallade missionären var uppfunnen då.

Att Aftonbladet så konsekvent går ut och ondgör sig på dessa stackars ungdomar och dess leverne, bottnar nog enbart i att de äro avundsjuka. Artikelförfattaren, fröken Josefin Sköld, torde nog behöva sig en lektion i hur man blir förförd på ett professionellt sätt för att förstå varför det unge manfolket i Båstad roar sig som de göra. Kan själv vara behjälplig med det, då min mångåriga erfarenhet på området är odiskutabel och vida känd i de kvinnlige kretsarna runt jorden. Bara att höra av sig fröken Sköld, så skall vi nog kunna ordna något som blir både lärorikt och angenämt för fröken.

Dock måste jag å det bestämdaste invända mot ehuru dessa unga män klär sig. För det första anstår det inte en man av rang att dricka champagne i pikétröja och shorts. Även om pikétröjorna är från välrenommerade tillverkare så som Ralph Lauren, Hacket eller Lyle and Scott. Dessa lämpa sig enbart för rena fritidssysselsättningar såsom golf, cricket eller hästpolo. En gentleman som dricker champagne i kvinnligt sällskap bör utan tvekan bära en ”Navy Single-breasted Peak Lapel Dinner Suit”, från det anrika skrädderiet Gieves & Hawkes på No1 Savile Row i London. En smoking med andra ord. Endast det bästa är gott nog om man skall imponera på en kvinna.

Kvinnorna däremot bör klä sig som sig anstår. Alltså höga klackar och extremt korta klänningar. För en kvinna vet hur hon skall dricka champagne med praktiskt taget inga klädespersedlar på sig över huvud taget.

Sen har jag också en invändning mot valet av champagne som inmundigas. Personligen hade jag valt det betydligt bättre och hos kvinnorna mer uppskattade Taittinger Comtes de Champagne Rosè från 2004. (Nr95556 på statsmonopolet). Pris 1890Kr för 750 ml. Fördelen med denna Champagne framför andra mer dyra och exklusivare märken är att kvinnor blir mer benägnare att snabbare tillgodogöra sig innehållet. Vilket i sin tur betyder att mannen inte behöva anstränga sig i sina avsikter mer än absolut nödvändigt. Och avsikterna är ju som vanligt att ge kvinnan det hon mest av allt traktar efter. En gentleman med stil, klass och en charm som kan däcka en 3 tons elefant. Vilket påminner mig om när jag var i Cannes 1938 och träffade en underbart rikligt välformad fransysk-italienska. Men det är en annan historia.

Så fortsätt att roa er unge män, men tänk på klädkoden. Och bry er icke om de som är kritiska till edert levnadssätt. För det är bara socialistpöbeln som morrar i falsett för att de inte får tillträde till den eminenta Pepes Bodega. Men haven icke bekymmer, för nu drar  de unge vidare till Visby och Stockholmsveckan. Mer Ljuvlig Champagne och fagra damer. Lycka till mina herrar.

10 kommentarer:

  1. Mycket angenämnt! :)

    En ny Badlands Hyena, fast i en lite annan genre!

    SvaraRadera
  2. Ja men det finns ju väldigt många idioter som har det bra ställt,oftast för att föräldrarna är rika,många får ju lätt bra jobb inte för att dom är duktiga utan för att dom har en position i livet som dom har,jag säger bara tragiskt

    SvaraRadera
  3. Min käre Anonyme vän.
    Bara för att vi genom våra oproportionerligt stora arv och viljan att förslösa dessa på livets goda,så finns det väl ingen anledning att se ned på oss.
    Du måste betänka att vi också skapar en mångfald av arbetstillfällen i de mest skiftande yrkeskategorier.

    För hur skulle det gå för Rolls Royce, Armani, Gucci, Versace,för att ge några exempel. Och för att inte tala om Champagne tillverkarna och alla underbara människor som framställer Rysk kaviar.

    Tänk på det min anonyme vän!

    SvaraRadera
  4. Så börjar min dag med ett leende.

    I like it ;)

    SvaraRadera
  5. Måste återigen tacka för de uppskattningar läsarna visar gentemot mina blygsamma och varsamma försök att berika livet för pöbeln, förlåt allmänheten. Ty pöbeln begripa icke detta. (Socialisterna)

    Varmt tack, Ipse Cogita!

    SvaraRadera
  6. Mot sjukdom hjälper inga pengar i världen,kanske nåt att tänka på att vara mer ödmjuk.
    Det var jag anonym som skrev förut och Stina heter jag.
    Jag är inte socialist

    SvaraRadera
  7. Kära Stina, om det är något jag vet, så är det att var ödmjuk, Mycket riktigt hjälpa inga pengar i världen mot sjukdom. Icke ens mot kärlekens olika krankheter.

    Vill bara underdånigast be damen om ursäkt om jag på något sätt förorättat er.

    En liten upplysning skulle kanske vara på sin plats här, då det icke framgår i Bloggens ingress.

    Bloggen är en satirisk, ironisk och sarkastisk betraktelse på vardagens olika skeenden blandat med en del humoristisk fakta. Den är på något vis icke till för att väcka ilska eller slå split mellan olika politiska fraktioner eller för den del människor.

    SvaraRadera
  8. Ing. Sven-Olof Bengtsson-Svensson-Lundin19 juli 2010 kl. 18:45

    Bäste broder, jag misstänker att du underskattar vår stenåldersvän. Det finns otaliga bevis på att de förlustade sig med skaldjur i mängder.

    S.k.kökkenmöddingar, avfallshögar som noga och vetenskapligt undersökts visar på en rent erotisk diet.

    Ja, troligen gick det fordom mycket hett till i grottorna. De hade ju inte TV eller internet så det fanns inte så mycket annat att fördriva tiden med.

    Och jäsning är känt i alla kulturer, så troligen drack de även motsvarigheten till en god Riesling.

    SvaraRadera
  9. Icke hade jag en aning om att de voro så välbeställda och kommit så långt därhän i evolutionen att de vore kapabla till att till och med använda afrodisiakum. Mäkta imponerande käre bror.

    Kan undra om Australopithecus afarensis,(Lucy)var lika välutvecklad som dagens kvinnor?

    Och tänk dig en god motsvarighet till en Riesling med ca 2,9 miljoner år på nacken. Undra vad ett sådant lerkrus vore värt på en vinauktion i dag? För jag kan aldrig tänka mig att buteljen vore uppfunnen i detta förmänskliga stapplande värdsalt.

    SvaraRadera