tisdag 20 november 2012

Rakel Karlssons topplista!



Min skata till hushållerska Rakel Karlsson, 74 år mogen, framhäver att hon då banne mig icke vill vara sämre än sin husbonde, det vill säga mig, Egon Snusmumrik-Flädersnaps, när det kommer till att ranka män med stil och klass. Vid fråga varför hon icke använda sin egen ”blogge” till detta var svaret från Rakel: ”Blogge e sönder!” 

Sanningen å säga så vill Rakel icke erkänna att hon är permanent avstängd på samtliga bloggmotorer, nätleverantörer och bloggsajter, efter att ha framfört synnerligen skamlösa förslag till diverse kändisar o politiker i sin ”blogge.” 

Det inkluderar även den notoriskt rasistiska bruna högerextremistsajten Avpixlat, där det brukar vara rätt högt i tak vad kommer till skamlösheter och annat svammel. Kan vara så att redaktionen på Avpixlat med Kent Ekeroth i spetsen inte uppskattade Rakels förslag om fri invandring för alla vackra adonisliknande manspersoner från medelhavsområdet och Afrika. Tror dock personligen att det var för hennes förslag till Avpixlat att de borde ranka de tio vackraste homosexuella männen i världen och lägga ut detta på sin sajt som satte p för Rakel.  Tydligen allt för många homofober på sajten Avpixlat. 

Men jag Egon Snusmumrik-Flädersnaps, haver inga fördomar mot varken invandrare, homosexuella, grannens mångfärgade tyska dvärgpinscher eller allt annat som sajten Avpixlat avskyr. Så jag ger härmed i full politisk korrekthet, såsom husbonde åt Rakel tillstånd att hon på min blogg får lägga ut sin topplista på vilka hon tycker är världens tio snyggaste homosexuella män genom alla tider. 

Oscar Wilde. 1854-1900.

Irländsk författare, dramatiker och samhällssatiriker. 
Ligger begravd på Père-Lachaisekyrkogården i Paris. På stenen, som är täckt av tusentals läppstiftsavtryck, finns denna gravyr hämtad ur hans verk Balladen om fängelset i Reading:


And alien tears will fill for him
Pity's long-broken urn,

For his mourners will be outcast men,

And outcasts always mourn.





Friedrich Alfred Krupp. 1854-1902.

Tysk industriman och chef för Krupp koncernen. 
Friedrich Alfred Krupp tog över företaget efter sin far 1887 och under hans tid som ledare för koncernen kom antalet anställda att fördubblas till 45 000. Friedrich Alfred Krupp var ofta på resande fot och på sitt sommarställe Villa Krupp på  Capri.

1902 avslöjade tidningen Vorwärts att Krupp hade tveksamma förbindelser med unga män, vilket orsakade stor skandal. Krupp avled en kort tid därefter och det gjordes försök att tysta ner det hela.







 Edward II av England. 1284-1327.

Han är främst ihågkommen för det brutala sätt på vilket han mördades, något som var kopplat till hans förmodade homosexualitet.

"På natten 11 oktober (1327) greps (kungen), som låg till sängs, medan en stor madrass trycktes ned på och kvävde honom, trycktes ett glödgat eldjärn genom ett rör in i hans privata delar så att det brände sönder de inre delarna av inälvorna."




Alfred Redl. 1864-1913.

Överste i Österrike-Ungerns armé och generalstabschef för åttonde armékåren. Under en stor del av sin officersbana hade han en ledande ställning i den militära underrättelsetjänsten Evidenzbureau. Den ryska underrättelsetjänsten lyckades tidigt utöva utpressning mot Redl på grund av hans homosexuallitet och värvade honom som spion. Eftersom han hade tillgång till i stort sett alla arméns hemliga handlingar, blev han det ryska tsarrikets viktigaste agent i Österrike-Ungern. Sedan Redl avslöjats som spion begick han självmord. Alfred Redl har skildrats i ett antal filmer.
Han är huvudperson bland annat i István Szabós film Överste Redl (1985), där han spelas av Klaus Maria Brandauer.




 George Michael. 1963-

Engelsk  popsångare, musiker och producent

I en intervju 2007, säger Michael att han hade gömt det faktum att han var homosexuell på grund av oro över vilken effekt detta kunnat ha på sin mor. Vid en ålder av 19, sade George Andrew Ridgeley och nära vänner att han var bisexuell. Michael berättade också för en av sina två systrar, men han avråddes av vänner att inte berätta för sina föräldrar om sin sexualitet.




Stephen Fry.  1957-

Brittisk författare, komiker, regissör, manusförfattare, programledare och skådespelare. Fry kämpade för att hålla sin homosexualitet hemlig under tonåren i den kommunal skola, och har hävdat att inte haft samlag under 16 år från 1979 till 1995. När vi frågade när han erkände sin sexualitet, svarade Fry: "Jag antar att det hela började när jag kom ut ur livmodern, jag tittade tillbaka upp på min mor och tänkte för mig själv.  Det är sista gången jag tar mig upp genom en av de där.”




Mark Levengood. 1964-

Är en sverigefinlandssvensk journalist, författare och programledare. Han är uppvuxen i Helsingfors i Finland, men är sedan 1980-talet verksam i Sverige. Levengood utbildades vid Dramatiska institutet i Stockholm och var under flera år programledare och underhållare på Sveriges Radio och Sveriges Television; åren 1995–1999 var han biträdande programchef på SVT. Han har varit programledare för "Mark och hans vänner" 1992, "Ah! sa Mark!" 1994, Melodifestivalen 2003 och 2005, Vi i femman samt Det kungliga bröllopet 2010. Den 1 april 2008 blev Levengood utsedd till UNICEF-ambassadör.

2011 blev Mark Levengood den förste ledamoten av en högskolestyrelse som inte har svenskt medborgarskap.


Fredrik Federley. 1978-

Federley var den första öppet homosexuella ledaren för ett politiskt ungdomsförbund i Sverige när han blev vald till förbundsordförande i oktober 2002. 

I maj 2012 fick Federley hedersutnämnandet "Västra Mälardalsabassadör" för sina insatser för regionen Köping-Arboga-Kungsör av Sparbanken Västra Mälardalen.





 Gröna Lyktan. (Green Lantern) 1940-



Amerikansk superhjälte. Efter 72 år bekänner seriefiguren Green Lantern – Gröna Lyktan – färg. "Jag är homosexuell!" 

Den kristna mammagruppen One Million Moms har startat en brevskrivare kampanj för att ”få stopp på dumheterna."




 
Sir Elton Hercules John. 1947-

Är en brittisk musiker, pianist, kompositör och sångare som sålt 250 miljoner album världen över, och drygt 100 miljoner singlar vilket gör honom till en av de mest framgångsrika artisterna genom alla tider. Elton John invaldes i Rock and Roll Hall of Fame år 1994. 

1976 kom han ut som bisexuell, 1984 gifte han sig med Renate Blauel, ett äktenskap som varade till 1988. Efter detta har han sedan 1993 levt i ett homosexuellt förhållande med sin partner David Furnish, som han ingick äktenskap med den 21 december 2005.




 

Nu skall här tilläggas att min skata till hushållerska Rakel Karlsson gjorde denna lista under sin kommunistiska period. Hade hon gjort den under sin frireligiösa period så hade det nog smugit sig in en och annan pastor i denna lista. Just nu är hon inne i sin liberala period då hon för tillfället har ett idolporträtt på Ola Ullsten ovanför sin säng. Men som Rakel Karlsson alltid brukar säga på sin bredaste värmländska, ” De hänner möe på lanne om en bare tetter etter.”



Egon Snusmumrik-Flädersnaps, idag till Rakel Karlssons tjänst.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar