Kära medvivörer, lebemän, bonvivanter och alla ni andra män
som söker professionell hjälp vad komma till att nedlägga en ung fager ungmö
under ejderdunstäcket, här kommer jag Egon Snusmumrik-Flädersnapps till eder
hjälp.
![]() |
Rakel Karlsson. |
Nåja! Tillbaks till vad denna artikel skall förmedla.
Som ni säkert läst i denna eminenta blogg sedan tidigare så
haver jag offererat ett antal goda råd om hur kvinnliga erövringar går till under
rubriken ”Konsten att vinna en kvinnas hjärta.” (Dessa råd finnes i höger
kolumn.)
Nu skall vi väva samman dessa goda råd, så att ni mina
herrar få en grundlig insikt och kunnande i hur en supé blir en veritabel fullträff
i eder väg mot kvällens ultimata slutpunkt. Att finna den rätta G-punkten hos
eder motpart.
![]() |
Ur filmen "Trubbel i Paradiset från 1932. |
Nej, det är tvivels utom så att enbart en kvinna i taget är
att föredra.
När ni äntligen nu förhoppningsvis bestämt er för en kvinna
av rang som besitter stil och klass, så kommer det till inköpen av de attribut
som ni skall förära henne med.
För att icke verka snål, så måste ni lätta på penningpungen
avsevärt, annars lär ni inte få lätta på den andra pungen. För låt oss börja
med smyckena. Här duger icke något krimskrams från en postorder katalog, utan
enbart smycken från någon av de stora juvelerarna uti världen. Och kom ihåg att
enbart ett smycke gör ingen kvinna glad. Ja det vill säga om ni nu ert fån har
fått för er att enbart köpa kvinnan en enkel diamantbeströdd ring. Med detta
förfarande skickar ni ju enbart signalen om att ni önskar att äkta eder med
henne. Och det, mina kära medvivörer är ju någonting ni till varje pris bör
undvika. Behöver väl icke förklara varför!
Elisabeth Taylor. |
Ett matchande halsband, också fyllt med underbara diamanter
är ett måste. Ett armband som framhäver kvinnans handlov är också ett bra val.
Och sist men inte minst ett nätt litet ankelsmycke som ni förhoppningsvis
själva får påträda på kvinnan går icke att vara utan.
Ni mina herrar undra säker nu varför jag icke slår på stort
och rekommenderar ett diadem för kvinnan att sätta i sitt vackra hårsvall. Anledningen
är mycket enkel. Kvinnor har en viss förmåga att så fort de har satt detta
smycke i sitt hår tro att de är någon prinsessliknande varelse och kommer
enbart att stå framför spegeln resten av aftonen och beundra sig själva. Och
det mina herrar var ju inte avsikten, eller eder önskan om hur aftonens supé
skulle avlöpa.
![]() |
Godiva! Belgisk choklad av högsta kvalitet. |
En annan viktig sak för att aftonens supé skall lyckas är
blommor. En kvinna som icke får blommor är ingen lycklig kvinna. Det torde de
män som dumt nog gift sig mer än väl veta om då de glömt på vilken dag deras
bröllopsdag infaller.
![]() |
Röda rosor. |
När ni nu avslutat edra inköp av de ack så livsviktiga
attributen så ska ni icke tro att ni är färdiga med förberedelserna. Mycket
återstå ännu. Planering är A och O i dessa sammanhang. En vivör och gentleman
lägger alltid upp sin strategi likt en general som ämnar inleda en
frontalattack. Och då får vi icke glömma inbjudningskortet. För det är här ni delvis
ska avslöja edra avsikter med supén.
![]() |
Krishna o Buttersmurfen. |
Nåja! Tillbaks till verkligheten. Min förbannade skata till
hushållerska sätter ibland griller i mitt huvud.
Nu kommer det till vad vi skall skriva på kuvertet. Först
och främst så måste ni se till att använda en penna av bästa kvallitet. Helst
en riktig gåspenna med tillhörande äkta bläck. Ni behöver icke vara någon
expert på kalligrafi men så väl adressen på kuvertets utsida och själva
inbjudningskortet bör författas med en snygg och tilltalande skrivstil.
Sen så bör ni alltid skriva ”Till min undersköna lilla stumpa”
eller något annat liknande på kuvertet. Ja och då tillsammans med denna undersköna
lilla stumpas namn och adress naturligtvis. För om inbjudan skulle nå
postkontoret utan varken namn eller adress så kan ju det hamna varsomhelst. Det
är inte säkert att de ur arbetarklassen som arbeta vid postkontoret haver samma
uppfattning om hur en underskön liten stumpa skall se ut. Och vad komma till
hur arbetarklassen se på skönhet så äro det icke omöjligt att det straxt innan
supéns börjande dyker upp en bedagad före detta vänsterpartiledare vid namn
Gudrun på tröskeln till edert gods. Tvi vale!
Nu kommer vi till hur vis ska författa själva inbjudan.
Såsom jag tidigare nämnde så måste ni här visa eder avsikt med inbjudan. Gå
inte allt för rakt på sak och säg att det enbart är sex ni är ute efter. Linda
hellre in edra avsikter med en liten kokett dikt som få henne att likt ett
torrt asplöv darra av förväntningar på vad som skall komma.
”Vill du, min lilla sockerpulla, i afton med mig supera, så
att jag, med min stora rulla, dig kan seminera.”
Ja svårare än så behöver det icke vara att skriva en icke
allt för på rakt tal tilltalande inbjudan. Glöm ej heller att underteckna med
edert namn. Och ni skriver alltid ”Högaktningsfullt” innan eder egen
namnteckning. Allt annat är att anses som mycket illitterat!
Glöm ej heller att frankera kuvertet med den rätta typen av
frimärken. Frimärken med landskap, modern konst, eller annat trams som motiv
duga här icke. Enbart motiv med den kungliga familjen göre sig bäst på ett
kuvert när det sändes från en dignitet som eder själv.
Personligen så bruka jag alltid skicka min chaufför med
inbjudan till de fagra kvinnor jag avser att dinera eller supera med. På så vis
säkerställa jag att inbjudan verkligen komma fram, då posten i dagens läge icke
alltid är att lita på. Om ni har en chaufför så låt denne alltid använda er
Bentley eller Rolls Royce för att genomföra överlämnandet. Det visar på stil
och klass från eder sida. Dessutom så låter ni eder chaufför alltid erbjuda sig
att i god tid före supén avhämta det lilla grynet i fråga. Hon får då möjlighet
att fokusera sig på hur hon ska klä sig till supén utan andra störande moment
såsom hur hon skulle ha tagit sig till eder. Som ni märker så lämna jag icke
något åt slumpen, om icke, så är risken stor att man åker på pumpen. Att vara
förutseende mina herrar, det är mitt trademark så att säga.
Emedan ni nu har gjort dessa initiala förberedelser så är
det dags att tänka på ert eget yttre för den stundande supén. Egentligen är det icke så mycket ni behöva
göra. Ni är ju förhoppningsvis redan Adonisvacker som mig själv, besitter
intellekt som både Albert Einstein och Isaac Asimov tillsammans, och är verbalt
begåvad som Oscar Wilde eller Olof Palme.
Det ni behöver fokusera på nu mina herrar, är hur ni klär
eder.
Inget annat än en så kallad dinner jacket, här duga! För er
som icke begripa vad en dinner jacket är för något, så är det samma sak som en
smoking. En dinner jacket ligger i stilnivå över en kostym, men under frack och
jackett. Dinner jacketen skall helst vara svart. Det är enbart på sommaren
eller på varmare bredgrader man använda en vit dinner jacket. Slagen skall vara
av siden och knäppningen helst av enkeltyp. Dessutom så bör kavajen vara
försedd med ett knappnålshål på slaget där ni kan inträda en blomma.
Bröstnäsduken skall vara av siden och ha samma färg som skjortan ni bär. Det
vill säga vit. Naturligtvis är det en vit smokingskjorta med plisserat bröst
som gäller. Tills skjortan bär ni naturligtvis edra manschettknappar som skall
vara av minst 18 karats guld och försedda med antingen ert namnmonogram eller
familjevapen. Kragen till skjortan skall vara av modellen vingkrage, vilket är
mer formellt och stiligare. Byxorna skall vara svarta med revärer i sidorna och
helt sakna hyskor då ni uppbär dessa med svarta hängslen. En svart fluga i
siden är ett måste, och bör vara av så kallad kravattyp som ni knyter själva.
Med andra ord inga sådana där falska tingestar som fästes med kardborreband
eller redan är färdigknutna. Tänk mina herrar att här gäller det att visa still
och klass. Vissa män bär så kallad gördel till, men detta är ej att
rekommendera då detta enbart är till för att hålla inne vissa herrars
fettvalkar. Svarta lackskor eller polerade svarta herrskor av oxfordtyp är det
enda som gäller. Allt annat ses som ett etikettsbrott. Och i dessa skor bör ni
icke sätta edra fötter om ni icke dess för innan tagit på eder svarta
trekvartslånga strumpor i äkta silke.
Så mina herrar! Nu är ni mer än redo att mottaga eder kvinna
som sig det anstår en riktig man.
![]() |
Venus. |
Se till att i salongens öppna spis ha tänt en liten välkomst
brasa. Observera att ni enbart bör använda ekträ för detta ändamål då det brinner sakta
med en mycket sensuellt blåröd färg.
![]() |
Aj då! |
Då ni erbjudit er bedårande gäst en plats i den gustavianska tvåsitssoffan, inga förbenade Ikea möbler här inte, så skall ni naturligtvis erbjuda kvällens första drink. En liten aptitretare med andra ord. Och här är det av yttersta vikt att icke enbart välja rätt typ av drink utan även att avväga alkoholstyrkan i denna drink. Icke vill ni supa denna fagra kvinna under bordet det första ni gör.
Nu finnes det en uppsjö av lämpliga drinkar att bjuda på,
men tvenne utmärkta kommer i mina tankar direkt.
![]() |
Acid Banana. |
2 cl Pisang
Ambon. 2cl Sourz Sour Apple. 4 cl grapefruktjuice. Drinken toppas med
fruktsoda och krossad is. Garneras med en apelsinskiva och iför gärna ett
sugrör.
Den andra kallas för ”Sex in a Glass.” Denna drink serveras
i Short drink glas och innehåller följande nyttigheter.
3 cl
Dekuyper Butterscotch. 2 cl Smirnoff Red. 4 cl Monin Strawberry Purée. 4
st citronskivor. Fruktsoda.
![]() |
Sex in a Glass. |
Häll is, puré, vodka och butterscotchlikör i shakern. - Skaka kraftigt.
Dubblestrain över krossad is i Short drink glas, toppa med fruktsoda och blanda så det inte skiktar sig med fruktsodan. Toppa med mer is och garnera med färsk jordgubbe och citron alt. "el naturell" dvs. Bara sugrör.
Och naturligtvis så blandar ni dessa drinkar bakom den
enorma bardisk ni har i lilla salongen så att damen i fråga kan bevittna att
även detta klarar ni med en briljans som vilken välutbildad bartender som
helst. Äger ni icke någon enorm bardisk så går i värsta fall köket också bra.
Om nu någon tror att genom mitt val av drinkarna, Acid
Banana och Sex in a Glass, anspelar på något erotiskt så har ni helt rätt. Man
är väl inte vivör och lebeman för inte!
När kvinnan har kommit halvägs in på sin drink emedan ni
underhållit henne med eder briljanta och kultiverade verbala förmåga så är det
dags att överlämna den enorma chokladasken tillsammans med ett av de smycken ni
inhandlat. Ni kommer garanterat att få en mycket öm kyss på vardera kinden och
därefter en synnerligen upphetsande kram av kvinnan ifråga. Som den gentleman
ni är får ni här de facto hålla tillbaks eder lust lite. Här är det fråga om ett
långt förspel och intet annat. För hon förväntar sig nog inte att erhålla fler
presenter under kvällen. Hon lär dock bli ytterligare överraskad när ni senare
presentera vad ni mer kommer att ge henne.
Efter att i gemytlig ton ha småkonverserat sittandes på den
gustavianska soffan emedan ni avslutat drinkarna så är det dags att i lilla
matsalen på edert gods bjuda henne till bords. Stora matsalen är icke att
rekommendera då denna endast är avsedd för större sällskap om minst 60
personer.
Och det är nu vi kommer till aftonens avgörande ögonblick.
Supén! Som den skicklige kock ni naturligtvis är så brukar ni ju tillaga
rätterna själv. Men i afton icke så. För damen ifråga skulle säkert icke
uppskatta om ni titt som tätt rände ut i köksregionerna för att titta till om
hummern var färdigkokt. Nej denna afton kräver något alldeles extra. Att ni
till fullo ägnar eder åt ert sällskap. Därför bör ni anlita en köksmästare av
rang. I mitt fall den mycket gode vännen, den eminente Jean Claude Estomac.
Kökschef vid ”Le Deux Lapins Nu.” i Paris. Dock så är det alltid en liten risk
att ta då min skata till hushållerska Rakel Karlsson och herr Claude icke dra
riktigt jämt med varandra. Dock så fann jag lösningen på detta genom att förära
Rakel med två billiga Bag in Box viner och en säsong av Dallas på videoband.
Detta bör hålla henne borta från herr Estomac och köksregionerna. Dessutom så
reglade jag dörren till hennes kammare med extra lås och såpade takrännan
utanför hennes fönster. Rakel påstår nämligen att hon på långt håll är släkt
med utbrytare kungen Harry Houdini. Om detta är sant vet jag ej, men här får
icke tas några risker.
Åter till verkligheten och supén. Som ni förstår går det
icke att servera vad som helst när ens avsikter är som de är. Här tarvas det
icke enbart finurlighet utan även talang. Därför lät jag kökschefen Claude
Estomac bestämma kvällens lilla trerätters supé. Och det på grund av att han är
en mästare i konsten att kreera erotiskt rätter på löpande band. Följande lilla
meny kommer att serveras.
Förrätt:
Ostron med lingon vinägrett.
Huvudrätt:
Inbakad oxfilé Wellington med fransk sallad.
Efterrätt:
Orientalisk frukt och bärconsommé.
Nu skall dock sägas att den gode kökschefen herr Estomac
”lånar” vissa av sina idéer till recept annorstädes. Men till hans fördel skall
sägas att han är rasande skicklig på att tillaga dessa recept.
Nu tillbaks till själva supén och den fagra kvinnan i mitt
sällskap. De övriga små gåvorna ska nu överlämnas i pauserna mellan rätterna.
Smycket som ni bör överlämna sist är naturligtvis ankelsmycket då detta utan
tvekan kommer att få henne att lägga upp sitt vackra ben i edert knä och bara
böna och be att ni på hennes ankel där skall träda på detta smycke. Efter detta
mycket erotiska ögonblick så bjuder ni åter in henne till lilla salongen där ni
nu återigen bjuder på en rejäl sängfösare. Se till att ni redan har förberett
lite bakgrundsmusik som kommer att strömma ur edra Bang Olufsen högtalare som
diskret sitter dolda i salongen. Här är musikvalet av yttersta vikt om ni skall
lyckas med resten av aftonen. Hårdrock, dansbandsmusik, hipp hopp, och annat
högst okultiverad skrän är helt förbjudet. Nej här gäller det klassisk musik,
där stråkarna smeker strängarna likt en sengångare som sakta klättra upp i ett
träd. Denna klassiska musik skapar en helt magisk erotisk spänning i salongen
där ni också via ert drinkval för första gången öppet deklarerar edra avsikter
med aftonens fortsättning.
![]() |
Bedtime Story. |
Drinken kallas ”Bedtime Story”, och serveras i ett rejält
longdrink glas.
ingredienser.
3 cl Havana
Club Añejo Blanco. 1,5 cl Midori. 1,5 cl Bols Amaretto. 8 cl
Ananasjuice. 4 cl Blodapelsin.
Häll ingredienserna i en shaker. Skaka. Garnera med
ananasskiva, blad och kumquat.
Ja mina herrar! Sammantaget så är det så här man enkelt får
en charmant och rasande vacker kvinna med sig in i sovgemaket för en natt av
extatiska övningar utöver det vanliga.
Buslätt som en del säger. Och apropå bus. Om det nu mot förmodan är
någon ur arbetarklassen som läsa dessa eminenta råd från mig, Egon
Snusmumrik-Flädersnaps, vivör av guds nåde och världsalltets gåva till
kvinnorna, så gör det ni ur arbetarklassen brukar göra bäst för att få en
kvinna på fall.
Billiga postordersmycken, odrickbart skräpvin på Bag in box,
ett helrör smuggelvodka, nätundertröja som är full av pizzarester och annat
onämnbart, otvättade armékalsonger modell större, Foppa tofflor, vissna
tulpaner, hämtmat från Hassans Kebab o bilverkstad, raggargrogg och Eddie
Meduza på högsta tänkbara volym. Och inbjudningskort kan ni glömma då ni förmodligen varken kan stava eller att ert tilltänkta pök kan läsa.
Kan bara säga till
eder män i arbetarklassen att vårt mål med kvinnan är det samma. Men utförandet
för att nå detta mål är totalt väsensskilt. Köp för böveln åtminstone rena
kalsonger och en ny nättröja!
![]() |
Rena kallingar o nättröja! |
Här har ni själva recepten till supén mina herrar! Jag hoppas att ni efter denna praktkväll lyckas få till det med själva kardemumman så att säga!
Förrätt:
Ingredienser för 8 personer:
1 dl vitvinsvinäger
2 msk rårörda lingon
16 st öppnade ostron
3 msk schalottenlök, finhackad
3 dl grovsalt
Tillagning:
1. Mixa vitvinsvinäger med rårörda lingon till en slät dressing.
2. Öppna ostronen med en ostronkniv. Svep gärna in dem i en handduk för bättre grepp.
3. Häll upp knappt 1/6 grovsalt på varje tallrik och lägg 2 ostron ovanpå. Häll på väldigt lite vinäger på de 2 ostronen och strö över lite lök.
2. Öppna ostronen med en ostronkniv. Svep gärna in dem i en handduk för bättre grepp.
3. Häll upp knappt 1/6 grovsalt på varje tallrik och lägg 2 ostron ovanpå. Häll på väldigt lite vinäger på de 2 ostronen och strö över lite lök.
Huvudrätt:
Ingredienser för 8 personer:
1 1/2 kg mittbit av oxfilé
1 1/2 tsk salt
ca 2 krm nymald vitpeppar
ca 2 msk smör till bryning
1 pkt fryst smördeg à 425 g
1 ägg till pensling
Fyllning (Duxelle):
1 1/2 tsk salt
ca 2 krm nymald vitpeppar
ca 2 msk smör till bryning
1 pkt fryst smördeg à 425 g
1 ägg till pensling
Fyllning (Duxelle):
ca 2 msk smör
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
500 g färska champinjoner
300 g rökt skinka
7-8 msk tomatpuré
ca 2 krm nymald vitpeppar
1/2-1 tsk salt
2 äggulor
Fransk sallad:
1 huvud friséesallad
1-2 huvuden rosésallad
1/2 litet huvud isbergsallad
1 burk kronärtskocksbottnar à 400 g
200 g färska champinjoner
Dressing:
2 msk vinäger + 1 msk vatten
1/2 tsk salt
ca 1 krm nymald vitpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 tsk fransk senap (gärna Maile Provençale)
1 1/2 dl olivolja
Förbered oxfilén så här:
Krydda och bryn filén en dag i förväg och
förvara den därefter i kylen. Gör fyllningen helt färdig en dag i förväg.
Gör inbakningen samma dag men i god tid före serveringen, så att filén hinner kallna och därmed stabilisera sig innan den skärs upp.
Även dressingen till salladen kan göras klar en till två dagar i förväg.
Tillagning:
Gör inbakningen samma dag men i god tid före serveringen, så att filén hinner kallna och därmed stabilisera sig innan den skärs upp.
Även dressingen till salladen kan göras klar en till två dagar i förväg.
Tillagning:
Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Krydda den runt om med salt och nymald vitpeppar. Hetta upp en stor stekpanna och låt smöret bli väl nötbrynt. Bryn oxfilén ordentligt runt om så att den får en fin stekyta. Låt filén därefter kallna helt.
Fyllningen (Duxellemassan):
Skala löken och vitlöken samt tvätta
champinjonerna. Hacka lök, svamp och skinkan i mycket små tärningar. Fräs löken
och vitlöken lätt i smöret utan att det får färg. Tillsätt svampen och koka
ihop det hela tills all vätska dunstat bort.
Tillsätt skinkan och tomatpurén samt krydda med salt och peppar. Fortsätt att fräsa under omrörning på ej för stark värme ca 5 minuter så att ytterligare vätska dunstar bort. Massan ska ha en "torr" konsistens när den är färdig. Tag pannan från spisen och rör i äggulorna. Låt massan kallna helt.
Inbakning av oxfilén: Sätt ugnen på 200 °C. Tag fram och tina smördegsplattorna. Borsta bort ev mjöl från plattorna och lägg dem på varandra. Kavla ut plattorna till en fyrkant 40 x 40 cm.
Bred ut ca 1/4 av fyllningen ca 5 cm in på degplattan så att oxfilén lagom får plats ovanpå. Lägg filén på fyllningen och bred resten av fyllningen på och runt omkring oxfilén så att den blir helt täckt.
Pensla med uppvispat ägg runt degkanten. Vik degen runt oxfilén så att den blir väl täckt. Var noga med att vika in degen i de båda ändarna. Lägg oxfilén med degskarven nedåt direkt på en ugnsplåt utan kant. Pensla degen med ägget och sätt in oxfilén på nedersta falsen i ugnen. Grädda filén i 35 minuter varefter den får kallna.
Fransk sallad:
Tillsätt skinkan och tomatpurén samt krydda med salt och peppar. Fortsätt att fräsa under omrörning på ej för stark värme ca 5 minuter så att ytterligare vätska dunstar bort. Massan ska ha en "torr" konsistens när den är färdig. Tag pannan från spisen och rör i äggulorna. Låt massan kallna helt.
Inbakning av oxfilén: Sätt ugnen på 200 °C. Tag fram och tina smördegsplattorna. Borsta bort ev mjöl från plattorna och lägg dem på varandra. Kavla ut plattorna till en fyrkant 40 x 40 cm.
Bred ut ca 1/4 av fyllningen ca 5 cm in på degplattan så att oxfilén lagom får plats ovanpå. Lägg filén på fyllningen och bred resten av fyllningen på och runt omkring oxfilén så att den blir helt täckt.
Pensla med uppvispat ägg runt degkanten. Vik degen runt oxfilén så att den blir väl täckt. Var noga med att vika in degen i de båda ändarna. Lägg oxfilén med degskarven nedåt direkt på en ugnsplåt utan kant. Pensla degen med ägget och sätt in oxfilén på nedersta falsen i ugnen. Grädda filén i 35 minuter varefter den får kallna.
Fransk sallad:
Skär salladssorterna, skockbottnarna
och champinjonerna i ej för små strimlor, bitar och skivor och blanda. Skaka
ihop samtliga ingredienser till dressingen i en burk med lock. Vid serveringen
skärs oxfilén upp i minst 2 cm tjocka skivor och läggs upp på ett stort fat.
Lägg salladen på samma fat om den får plats annars i en skål bredvid. Skaka och
ringla dressingen över salladen och allt är klart att servera.
Efterrätt:
Ingredienser
för 6 personer:
1 liter färskpressad apelsinjuice
3 dl socker
4 st hela stjärnanis
10 st kryddnejlikor, malda i mortel
1 msk finhackad urkärnad, röd chili
Blandade frukter efter säsong: hallon, jordgubbar, kiwi, melon, banan, druvor, mango
3 dl socker
4 st hela stjärnanis
10 st kryddnejlikor, malda i mortel
1 msk finhackad urkärnad, röd chili
Blandade frukter efter säsong: hallon, jordgubbar, kiwi, melon, banan, druvor, mango
Tillagning:
2. Skumma av och tillsätt kryddorna. Låt det dra på svag värme ca 10 -15 min. Juicen får inte koka!
3. Kyl consommén och tillsätt fint skurna frukter efter smak och säsong.
4. Serveras i djup tallrik med en kula god vaniljglass!
Eder världsvane vivör, Egon Snusmumrik-Flädersnaps till
tjänst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar