onsdag 21 juli 2010

Varför låne alle desse penninger?

”Låna aldrig ut pengar till politiker! Du får aldrig igen dem”.

Så säger min husbonde Hertigen Egon Snusmumrik- Flädersnaps gode vän och personlige rådgivare Bankiren Sten A Ockrelius vid Vulture and Leach Capital Invest. Och så rätt han hade.

Märkligt beteende dette bland de folkvalde. De som skola vara gott exempel för det Svenske folket, missköta sin ekonomi så till den milda graden att fogden jaga dem. Hela 251 kvinnor och män äro sökta av fogden bland våra riksdagsledamöter.

Och det äro Kommunisterna och Liberalerna som äro de värste. Det var det jag ante. Ytterlighetspartiernas representanter äro inget att lite på.

Men uppenbarligen har vi en lat kronofogde som icke klare av att på ett bra sätt drive in desse skulder. Det vore ju så väldigt enkelt att bare söka upp dem på deres arbetsplats i riksdagshuset och genast avkräve dem på sina skulder. Kan de icke betale så skulle straffet vara tjäre och fjädrar, varefter de fick ränne gatlopp från riksdagshuset till kunglige slottet och be vår statschef Konungen om ursäkt för sitt beteende.

Hoppas de visa på televisionsapparaten när de få springe gatelopp. Vore kul och se vem som är fortast framme. Icke att det blive han kommunisten Olly i vartfall. Han ta nog vänster vid slottskajen och försöke smite undan. O tider o seder. Jag tro jag röste i höst på Mona. Men säg inget till husbonden. Han tycke inte om socialister och annat kreti pleti som han bruke säge.

Den gode herrn e icke hemme. Kanske jag skulle titte i barskåpet hans å se om de behövde städes. Så att säge.

Varme kramer från hushållersken Rakel (72).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar