söndag 25 juli 2010

Full kapitalism naturligtvis!

Vilken kapitalism skall vi ha!?

Det var den mest stupida frågan jag hört sen någon ifrågasatte om vi skall ha kapitalism över huvud taget.

Full kapitalism skall vi naturligtvis ha. Icke något annat. Inget socialistiskt kollektiv fjanteri här icke. Vad pöbeln, förlåt, allmogen behöva är kapitalstarka personer som med hjälp av sina stora förmögenheter och stora skattelättnader på dessa hårt intjänade pengar blir ännu rikare.

På så sätt gynnas allmogen då vi på ett vist och sansat sätt investerar dessa i lyxkonsumtions varor som företrädesvis då tillverkats för en synnerligen billig penning i tredje land.

Det är vi. Det samhällsbärande skiktet som enbart kan se till att full kapitalism råda. Ju mer penningar vi generera till eget välbefinnande desto större är chansen att ett visst spill når allmogen och gynnar Svea rikas ekonomi i längden.

Då en riklig konsumtion av oss med stort kapital per automatik gynnar tillväxten, så är det av yttersta vikt att herr Finansminister Borg tillser att vi i större utsträckning gynnas via ännu större skattelättnader.

Så frågan om vilken sorts kapitalism vi skall ha blir härmed tämligen ointressant min käre chefsredaktör. Ty enbart de som har skall
mer ha .

Bankir Sten A Ockrelius vid Vulture and Leach Capital Invest

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar