fredag 30 juli 2010

Släpp ölet, vinet och spriten fri!

Öl kan aldrig bli för stark sade en god vän och tillika bryggare till mig sedan bryggprocessen skenat en liten aning och slutresultatet blev hela 19,5 volymprocent ypperligt berusande extra stark och god pilsner.

Öl, pilsner, bira, och bärs, eller vad ni än må kalla denna gudarnas dryck till både allmoge och vi mer sofistikerade och belevade damer och gentlemän, är utan tvekan ett elixir både för kropp och själ.

Utbudet av denna maltdryck är både stort och varierat. Det finnes en smak för varje samhällsklass och dess typ av människor.

Och att drycken har producerats i över 7000 år är ju bara ett ypperligt bevis på ett mycket lyckat koncept.

Tänk er bara att en så enkel sammansättning såsom malt, humle, jäst och vanligt vatten kan ge ett sådant remarkabelt resultat.

Men här är det dock slut på det roliga. För dessa alkoholförbudsivrare vill tydligen på alla upptänkliga sätt hindra oss vanliga älskare av denna dryck att få inhandla den var vi vill. Här i Svea rike år 2010 äro vi förhindrade från att handla riktig öl i den enklaste av speceributiker. Det som de där erbjuda är inte annat än att anses som kolorerat vatten och inget annat. Mycket märkligt med tanke på hur denna dryck säljes på kontinenten. Där råda icke några restriktioner på försäljningen. En annan synnerligen allvarlig sak är att man håller på att skatta denna dryck till döds i sin iver att förhindra folk från att dricka den samma.

Så säg mig äro vi icke Européer eller? Vadan detta trams som föregår i vårt vackra land? Att icke tillåta oss att njuta ölens helande och stärkande egenskaper på egen hand. Det är icke något annat en än ren skandal utan dess like. Så går det när ett land hava styrts av socialister för länge. Och även om vi idag hava en annan regering så verka det som om denna också bestod av massa torrlagda nykterister. Tvi vale för politiker! Ty de tycks icke veta vad som är bra för oss vanliga medborgare.

Nej, dags för ett upprop gentemot dessa torrlagda alkoholhatande politiker som hindra oss att njuta av både öl, vin o annan spirituosa på samma villkor som ute i Europa. Man vill helt enkelt inte att vi skola vara Européer med andra ord.

Avskaffa omedelbart detta socialistiska påfund som stadsmonopolet på spritdrycker och låt dessa drycker fylla hyllorna i vilken butik som helst.

Detta är både samhällsekonomiskt och ur dryckessynpunkt det enda rätta. Ty handlarna ute i landet skulle jubla. Deras vinster skulle med omedelbar verkan stiga.

Tänk er att kunna gå in på närmsta bokhandel och kunna inhandla Frödings samlade verk samtidigt med ett sexpack Carlsberg. Eller att hos frisören kunna bli serverad ett glas Whiskey samtidigt som man få sin mustasch trimmad.

Släpp spritdryckerna fria nu, ty de hava alldeles för länge varit belagda ned allehanda restriktioner. Vi vill också vara såsom övriga mogna och ansvarsfulla Européer.

SKÅL MINA VÄNNER!

Egon Snusmurik-Flädersnaps. Obotlig älskare av livets goda.

4 kommentarer:

  1. Låt inte din misstänksamhet inför tramsréalsocialism såsom socialdemokratin och bolsjevikkommunismens olika misslyckade experiment gå ut över oss hederliga,, frihetliga, statsförtrycks-hatande socialister, som ofta uppskattar importerad finöl och egenbryggt! ;)

    SvaraRadera
  2. Väl formulerat och sagt Martin!
    Är icke misstänksam mot det socialistiska alkohol experimentet. bara djupt besviken på dem som förnekar oss vanliga enkla medborgare att inmundiga den bästa ölen eller spriten.

    Haver icke något emot en socialist som person. Känner de facto "en" socialist.
    Min hushållerska Rakel. Vilken förövrigt är en konnässör vad kommer til likörer.

    SvaraRadera
  3. Herr Vivören har väl ingenting egentligen mot den våldsamt revolutionära, aktivistiska yttersta avgrundsvänster som undertecknad tillhör? Om den är kvinnligt representerad bör vi kanske tillägga. Jag har hel tiden varit uppriktig om min politiska radikalism och Herr Flädersnaps har varit mycket välvilligt inställd. Denna variant av öppet sinnelag har bara verklig noblesse obligée, en ärkekonservativ hedersknyffel med smak och stil kommer att överleva både en ny bolsjevikisk och suffragettrevolution. Han behövs i genpolen helt enkelt! Verligt kulturkonservativa är en helt annan anrättning än nyliberala uppkomlingar och fjantar!

    SvaraRadera
  4. Absolut att jag icke har något emot den våldsamt revolutionära, aktivistiska yttersta avgrundsvänstern min kära Katruna. För vad skulle jag annars ha att kverulera över? Maud Olofsson? Usch nej! Lantlollor hava jag sett nog av i mitt rika liv.
    Jag hava nämligen en tämligen stor kärlek till vad man kalla "farliga kvinnor", kvinnor som vågar vara sig själva och bryta mot alla fördomar, hinder och som dessutom är enorm frigjorda. Rent av lite upphetsande.

    Jag tar ditt lilla inlägg här som en veritabel kanonad av komplimanger och måste tillstå att jag blir en aning rörd över fröken Katrunas omtanke för en trivial och alldaglig rike- och gentleman som mig själv.

    SvaraRadera