torsdag 22 juli 2010

Hög på musik? Det är väl inget nytt.

Personligen är jag icke rädd att bli hög på lite god musik. Uvertyren 1812 av Peter Tjajkovskij kan vem som helst bli hög på. Speciellt när kanonen dundra till. Om jag har full volym på min Victor trattgrammofon så kan jag tala om att till och med min hushållerska Rakel (72)hoppar högt när kanonen dundra till. Och det även när hon befinner sig ute i köksregionerna.

Men vad jag icke förstå är att dessa ungdomar måste ha en tröja över ansiktet. Vad skall det vara bra för?

Vid god musik skall man ha alla sinnen öppna för att kunna tillgodogöra sig intrycken. Och jag kan icke förstå varför man kalla musik för en drog? All klassisk musik är ju en drog. Utan god och välkomponerade musikstycken är ju risken stor att man erhåller abstinens besvär om man inte får lyssna på den.

Så skäll icke på ungdomen, de vet nog vad de göra. Om de unge vill bli höga på musikaliska upplevelser så låt dem få fortsätta med att sitta hemma och lyssna på god musik. Då håller de ju sig inne och springer inte ute och använder droger eller begår massa andra brott.

Egon Snusmumrik-Flädersnaps.

8 kommentarer:

  1. M. Alphonse Malpays22 juli 2010 kl. 23:40

    Käraste vivör, då jag läste den felaktiga särskrivna orden "abstinens besvär" kom jag osökt att tänka på det fina drycket Absinthe, och likväl som man kan bli hög på musik av Hector Berlioz så kan även Absinthe fungera utmärkt; jag minns en gränd i Quartiers Latin, 1947, då jag hade en berusat amorös tête-à-tête med ett servitris, från Brasserie Lipp, och en annan tillfälle, inunder influens av det samma drycket, denna gång i sydligare arrondisement, blev ruset sådant kraftfullt att jag hallucinerade och såg, eller trodde mig se, kultiverade socialister, men det efterföljande daget var detta orealistiska skrämmande syn som bortblåst, då jag vaknade med ett rödhårig servitris från La Coupole i famnet.

    SvaraRadera
  2. Bäste Alphonse Malpays, det gläder mig att ni känna till dessa bägge etablissemang i det vidunderliga Paris. De erbjuda icke bara på kulinariska höjdpunkter utan också på servitriser som genom sin blotta uppenbarelse är att betrakta som en kulinarisk delikatess.

    Att Absinthe är en dryck som via sitt intag stimulerar till bättre amorösa upplevelser är ju allomvittnat. Om man nu inte gör som van Gogh, skär av sig örat då vill säga, efter ett förmodligen något överdrivet intag av vad han kallade, "min gröna musa".

    Ursäkta en intrikat fråga min bäste herr Alphonse Malpays, men hette den rödhåriga damen från La Coupole möjligtvis Camille?

    SvaraRadera
  3. M. Alphonse Malpays25 juli 2010 kl. 00:41

    Min bäste vivör! Det rödhåriga servitriset från La Couple hette Solange, och jag minns ett par famntag med ett blond flicka, vid namn Coralie, från samma etablisement. Dock minns jag ett extraordinärt het natt med ett servitris från Tour d'Argent, vars namn var Camille. Är det möjligtvis henne ni avser med er frågan?

    SvaraRadera
  4. Mon cher monsieur, ni har ju helt rätt,det var ju på Tour d'Argent som Camille verkade. Efter att varit på Paris många etablissemang så är det ibland svårt att hålla reda och ordning på var de unga mamsellerna verkat.

    Qu'est-ce à une femme qu'elle était. Magnifique!

    SvaraRadera
  5. M. Alphonse Malpays25 juli 2010 kl. 00:55

    Vraiment mon ami! Vraiment.

    SvaraRadera
  6. Kände ni till Mon cher monsieur, att hon hade en tvillingsyster som hette Nana och ingick i baletten på Moulin Rouge.
    Ah, vilket underbart etablissemang det är. Många är timmarna man spenderade där under La belle époque. Mins det som igår.

    Qu'est-ce qu'un belles dames gros seins qui se sont manifestées avec.

    http://www.moulinrouge.fr/

    SvaraRadera
  7. M. Alphonse Malpays25 juli 2010 kl. 12:05

    Hur skall jag kunna glömma Nana? Nu blir jag alldeles tårögad!

    SvaraRadera
  8. Tits grandes soeurs étaient vraiment quelque chose à retenir.

    SvaraRadera