onsdag 27 april 2011

Detta hade icke hänt om inte…

I morgonens avisor kan man läsa att ett spelföretags konton blivit ”hackade?” 77 miljoner konton? Och att någon eller några individer kommit åt dessa användares namn adresser, födelsedata och inloggningsuppgifter.

Märkligt att det är så lätt för individer med obskyra och skumma avsikter att nyttja dessa moderniteter på detta vis. Detta hade icke hänt om de här datorerna icke hade uppfunnits.

Nej tacka vet jag traditionella spel såsom schack, shogi, Tic Tac Toe, Go, Dam eller Kalaha. Dessa spel kräver ett mått av intelligens. Icke som med dagens ”spel”, där allt bara går ut på att trycka på en massa knappar. Det kan vilken stupid människa som helst klara av.

Nej de klassiska brädspelen är de riktiga spelen. Ta för exempel schack som kräver ett strategiskt tänkande över ett flertal drag. Dessutom så kan schack mycket väl avnjutas tillsammans med en god cigarr, ”Habanos”, och ett glas whisky, ” Glendronach Virgin Oak Finish 14 Years.”


Det är så en gentleman utövar sitt spelande. Icke som dagens ungdom sittande och hysteriskt tryckande på en massa knappar i tron att de åstadkommit något. Det enda som händer dessa ungdomar är att de får röda ögon och spasmiska ryckningar i sina lemmar. Det händer aldrig när man spelar schack. På sin höjd kan ett ögonbryn höjas när man tänker över sitt nästa drag.

Försökte ett tag att inviga min hushållerska Rakel i schackspelets strategiska värld, men det visade sig snart tämligen meningslöst då den gamla skatan envisades med att aldrig göra ett bondeoffer för att nå en strategisk fördel. Hon hävdade att arbetarklassen icke skulle offras för att skydda en konung. Det var på den tiden hon var rödare än Mao själv. Nu har hon blivit nyreligiös och föraktar allt som har med spel och dobbleri att göra. När jag och min gode vän, bankiren Sten A Ockrelius vid Vulture and Leach Capital Invest, efter en superb måltid lagad av mig själv naturligtvis, sätter oss ned för att spela ett parti schack så lämnar numer Rakel huvudbyggnaden och går ut i stallarna, då alltid med kommentaren att vi hänger oss åt djävulens påfund.

Nej jag hävdar bestämt att de ungdomar som nu fått sina spelkonton hackade har sig själva att skylla. Ungdomens degenererade livsföring borgar ju för detta. Att spela Playstation är därmed högst förkastligt och moralsikt oriktigt. Då med tanke på att de hederliga gamla PC-spelen är betydligt mer upplyftande.

Nej, dags att sluta skriva. Har en killstreak på gång i Call of Duty, Black Ops.


”Boom headshot, i can dance all day”

5 kommentarer:

  1. Slutkommentaren var bäst, speciellt eftersom det var första gången jag läste din blogg. :)

    SvaraRadera
  2. bra skrivet!

    hahaha

    SvaraRadera
  3. Ber storligen att få tacka för den enormt storartade positiva responsen på min harmlösa lilla blogg.

    Gå också gärna in på min Facebook sida och skriv något litet omdöme också så att menigheten (arbetarna) får en chans att läsa.

    SvaraRadera