lördag 30 april 2011

Juholt? En elefant i en glasbutik!

Efter nästan två dagars makalöst firande, först det magnifika bröllopet i Storbritannien, och sedan hans majestät konungens födelsedag, så börjar saker och ting här på Snusidal gods återgå i normala gängor. Och när jag nu sitter här på groggverandan med en synnerligen god cigarr och ett glas charmant single malt Whisky och ser ut över mina ägor så slog det mig plötsligt att i morgon har ju mitt tjänstefolk ledigt för att fira 1 maj.

Vilket påfund! Varför har icke vi hårt arbetande godsägare också en dag då vi kan ta ledigt för att gå ut på torg och gator för att propagera för vår sak? Jag bara undrar? Är icke vi värda det? Jo naturligtvis!

Min gode vän Greve Julius von Boot-Knekt säger att ger vi de där socialisterna lillfingret, så tar de snart hela vår lekamen, och gör oss till fågelskrämmor på första bästa betåker.

Naturligtvis har den gode Greven helt rätt i detta. Och det är glädjande att i dagens avisor läsa att den Juholt effekt som sades skulle komma i och med att socialisterna fick en ny överkucku, helt har stagnerat. Ja, den hade väl inte ens hunnit börjat för än den stagnerade. Om den nu börjat över huvud taget.

Tror att det hela är avhängigt på grund av en Dry Martini. En karl som inte vill ha en Dry Martini med Gin är ingen karl. Så det så!

Nåväl vi skall väl inte begära för mycket av den nye socialistledaren, han kanske lär sig att föra sig med tiden, och inte emot den.

Men det är inte utan oro man i avisorna kan läsa att denne herr Juholt vill satsa tiotals miljarder i ett reformpaket för välfärd och utbildning och på så vis vill han locka till sig medelklassen? Men har han helt glömt bort oss i överklassen då? Vi som med vårt kapital, hårt arbete, svett och tårar lagt grunden för den välfärd vi i överklassen har idag. Vad får vi ur detta reformpaket herr Juholt? Kan tala om att det icke är lätt att driva ett gods idag utan EU-bidrag och övrigt jordbruksbidrag.

Nej, jag befarar att herr Juholts utspel enbart är en utlagd åtel och icke annat. Enbart för att lura dit medelklassen. Och när de väl är där så slår fällan ihop likt en björnsax. Och därefter finnes det icke någon återvändo. Det är så socialisterna agerar. Först lurade de dit arbetarklassen, och nu försöka de med medelklassen. Men oss i överklassen skall de icke lyckas med. För vill de icke se en riktig revolution så lämna de oss ifred! Annars får herrar socialister se på annat. Vi kanske till och med går i strejk och vägrar att avlöna vårt tjänstefolk. Smaka på den herr Juholt! 

Man får väl säga vad man vill om de här miljöpartisterna, men att de vill behålla  det vad de kallar Rut-avdrag är bara av godo. Då kan jag ju behålla min skata till hushållerska Rakel. Varför inte kalla det Rakel-avdrag? Mer klang i det än Rut. Orakel-avdrag! He he...

Nåväl. Det skall bli synnerligen intressant att höra vad den nya socialistledaren har att säga imorgon på 1 maj. Naturligtvis hoppas jag att mannen nämner oss aristokrater i goda ordalag under sitt tal. Och lär sig blanda en Dry Martini. Med gin! Tror icke att herr Juholt vill bli kallad Martini Håkan för resten av sitt liv. Det räcker med en "Håkan" i baren! Därför borde herr Juholt också gå en kurs i drinkblandning hos ”Europeiska bartenderskolan.” Men det kanske vore som att skicka in en elefant i en glasbutik.

Nåväl, mina damer och herrar, jag tror jag tar mig en liten Whisky till innan läggdags. Och vad är det jag skådar? Nu har nog den  gode bankiren Sten A Ockrelius haft roligt igen. Jag ser att han i min flaggstång hissat upp änkegrevinnan Eulalia von Snorrenbach mamelucker. Ha ha, han vet då hur man roar sig den gode bankiren.

Skål undersåtar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar