torsdag 28 april 2011

Vad har mina pengar tagit vägen?

Sten A Ockrelius här! Bankir vid Vulture and Leach Capital Invest.

Det är då sannerligen på tiden att dessa partbidrag redovisas. År ut och år in har jag pumpat in enorma mängder kapital i det Moderata partiet. Men än har jag inte sett mycket till resultat. Jag vill ha lite valuta för mina pengar.

I min enfald trodde jag att jag som inflytelserik affärsman och bankir skulle få något igen genom att stödja detta parti. Men icke sa nicke. Inte ens ett litet avskaffande av vinst och omsättningsskatt blev det. Och nu måste jag till råga på allt flytta mina pengar från Liechtenstein för att skattemyndigheten är där och rotar också.

Började förstå att något var galet när de började kalla sig det ”NYA” arbetarpartiet. Det räcker väl för bövelen med ett arbetarparti. Fler behöver det då sannerligen inte bli. Socialister har vi fått nog av.

Så nu vill jag veta vart varenda krona av de 23 502 467 kronor och 32 örena som jag gött detta parti med har tagit vägen. För att inte nämna alla de gånger då de kommit springande och velat ha lite i förskott. Pengar som icke finns redovisade någonstans.

Borde redan första gången den där Anders Borg var här med sin hästsvans och sitt skeva leende förstått att han inte allt stod rätt till. Enbart kvinnor kan ju ha hästsvans. Ja förutom riktiga hästar då. Men inte åsnor.

Var har ni använt mina pengar till herr Borg?

Jag erhöll visserligen en halvårsrapport från Reinfeldt själv. Men där var enbart de så kallade hushållsuppgifterna redovisade.

Vem i helsefyr är det av er moderater som köpt fler kolorerade kuvert för närmare 180 000 kronor? Ett rykte sa mig att det var den där pudelkvinna som inhandlat de där kuverten. Vad ska hon med dem till? Skicka ansökningar till kennelklubben och begära avmaskning eller?

Och vem av herrar Moderater är det som beställt vin, sprit och öl till en fest i en etta med kokvrå i Nacka? 106 flaskor vitt, lika många röda dito. 25 buteljer Absolut citron. 12 helrör Cubansk rom. 17 pavor Grönstedts monopol konjak. 24 flarror Mac Scott och slutligen 2 stycken 33cl loka mineralvatten.

Vem är nykteristen av er? Han skulle jag gärna vilja tala med. Förmodligen den ende som mins något av den festen och kan förklara för mig vad i helsike de skulle med två dussin gummiband, en motorsåg, fem smörknivar, 4 diskokulor i rosa, ett dussin torkade äpplen, 11 stycken röda badbollar, 7 slagborrhammare, 5 stycken begagnade enhjulingar, 1 styck studsmatta och slutligen Karl Marx samlade verk inbundna i äkta läder.

Måste ha varit ett sjujäkla party. Varför var inte jag bjuden?

Jo en liten detalj också som jag upptäckte i den här vad jag nu mer förstår, ganska friserade rapport. Vem av er är det som använder olja? 4 stycken två hundralitersfat importerade från Sudan med leveransadress utrikesdepartementet. Knappast att bona golven med kan jag tänka.

Nej jag kräver en full och öppen redovisning av vad mina pengar har använts till herr statsminister. Annars skänker jag icke ett öre mer. Så länge ni inte redovisar detta så tänker inte jag Sten A Ockrelius, bankir vid Vulture and Leach Capital Invest låta er komma på min årliga midsommarfest som ni alltid gjort innan. Jag vill ha ränta på insatt kapital så att säga.

Om icke så kan herr Reinfeldt och Borg göra den där socialistbasen Juholt sällskap på en takterrass i Istanbul. Där kan ni arbetarpartikollegor dryfta framtiden över en Dyr Dry Martini utan Gin. Och kom inte och be mig om pengar för att betala den. Använd det lilla plastkortet i stället.

Högaktningsfullt Sten A Ockrelius, bankir vid Vulture and Leach Capital Invest.

Finansbolaget med mottot. ”Låna aldrig ut pengar till de som behöver, för du behöver dem bättre själv.”

Hmm… låter nästan som om det mottot blivit snott av Moderaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar