tisdag 3 maj 2011

Juholtska!? Är denne karl riktig?


Jo, den nye socialistledaren Juholt vill att vi skall lära oss tala Juholtska!?

Min bäste herr Juholt, vad är det för fel med svenskan som språk? Äro det inte tillräckligt med att vi har ett språk? Måste vi lära oss ett till? Och till vilken nytta? Har vi användning för Juholtska?

Nej naturligtvis icke! Vad herr Juholt försöker pracka på oss inte ont anade medborgare är en kurs, icke i Juholtska, men väl i ryska! För Socialistledare Juholt vill smygvägen få oss att tala detta vedervärdiga språk genom att så  skicka oss på utbildningsläger i den före detta socialistledaren Sahlins nya språkskola. (TTLA.) ”Tala tydligt och ljug aldrig.” Jo jo! Ska Juholtskan läras ut på stockholmsdialekt då?

Ja mycket nonsens haver man hört framföras men detta tar nog priset. Om det är något som det svenske kvinn, och manfolket borde lära sig så är det naturligtvis köksfranska. Det är ett betydligt mer sofistikerad tungomål att tala. Och dessutom har det en betydligt större effekt samhällsnyttigt.

Om alla istället lärde sig köksfranska så skulle detta generera mer arbete i jordbruks, och livsmedelssektorn. För köksfranskan stimulerar icke enbart de kulinariska smaklökarna utan ger även oss gastronomer chansen att kunna föra en vettig och förståelig konversation med pöbeln. Det vill säga flertalet av menigheten. Inför köksfranskan redan i den allmänna folkskolans första klass.

Någon ryska vill vi icke lära oss herr Juholt! Icke ens en sådan maskerad under det falska epitetet ”Juholtska.”

För jag tror icke herr Juholt först vill hamna i en ” pot-au-feu” för ett ”bain-marie” för att sedan bli en ”bien cuit canard” på ett ”broche” och bli någons ”petit déjeuner”. Herr Juholt är knappast någons ”amuse bouche”, och jag vill då sannerligen icke sticka min ”fourchette” i denna ”foie gras de canard”!

Nu må väl herr Juholt bli lite av en ”Choucroute” på mig, men sanna mina ord herr Juholt, även jag kan vara en tjurskallig ”chévre” en så här för mig en osedvanligt tidig dag.

Och nu mina damer och herrar över till en liten ” petit déjeuner ” lagad av min skata till hushållerska Rakel. Må kvinnan icke ha bränt mina ”croissanter” idag för då blir det löneavdrag.

Så glöm icke herr Juholt att någon ”Juholtska” vill vi icke höra eller se nedskrivet på ett endaste pappir. Icke ens i Aftonbladet.

Och för menigheten som icke förstå de köksfranska orden så rekommenderar jag denna sida vilket denna malja leder till: ”Köksfranska för dummies.”

Egon Snusmumrik-Flädersnaps. Talandes svenska och icke Juholtska. Så det så! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar